Video kan booste dit salg – se hvordan du kan bruge video i hele købsrejsen

Video er den foretrukne måde at søge viden om et produkt eller en virksomhed, og video er en nem og tilgængelig måde at bearbejde information på. Ifølge Social Media Today er der bl.a.:

  • 4x så mange foretrækker at se en video om et produkt frem for blot at læse om det
  • 90% af kunderne mener video hjælper i købsbeslutningen
  • En video på din landing page kan øge konverteringsraten med op til 80%

Video marketing er en oplagt måde at kommunikere på til folk i en digital verden, og det er derfor en rigtig god idé at tænke ind som en del af den overordnede markedsføringsstrategi. Men hvilke videoer giver mening at producere og hvornår i forløbet?

Når man vil bruge video strategisk, er det en god idé at se video ift. salgstragten og de forskellige stadier af kunderejsen. Det hjælper med at tænke i hvilken type video, der giver mening at producere, samt hvad formålet med videoen er. 

Det hjælper med at tænke i hvilken type video, der giver

mening at producere, samt hvad formålet med videoen er

For hvert trin i købsrejsen er der nogle videoformater, der passer bedre end andre. Her kommer lidt inspiration til hvilke videoformater, man med fordel kan tænke i.

TOFU

I toppen af tragten (TOFU) som udgør første stadie, handler det om at skabe opmærksomhed omkring dit brand, da målgruppen endnu ikke kender dig eller ved hvad du står for. Her handler det om at skabe interesse og give indblik i, hvem I er og hvilken værdi I skaber. Få folk til at blive nysgerrige, ville undersøge og vide mere. Det kunne fx være branding- og profilvideoer eller korte stemningsglimt.  

MOFU

Med videoer i den midterste del af tragten (MOFU) giver det mening at tænke på at kvalificere leads og gøre det relevant for potentielle kunder. Det handler om at skabe en lyst og et behov for dit produkt eller ydelse. Her kan videoer hjælpe med at give en forståelse for dit produkt eller service, og vise hvordan det kan hjælpe vedkommende. Det kunne fx være produktvideoer, der viser dit produkt eller ydelse, eller måske kundecases og -testimonials der fortæller historien fra en lignende kunde. Tilfredse kunder er den bedste anbefaling, så rammer du rigtig her og gør det relevant for dit prospect, kan det påvirke til handling.

BOFU

Bunden af tragten (BOFU) handler om at få dit prospect til at handle på det behov, der er skabt. Her kan det give god mening at fokusere på at gøre det endnu mere relaterbart og  personalisere det ift. dit prospect. Her kan det også give mening at tænke i kundeanbefaling, måske endnu mere specifikke testimonials, og onboarding videoer, der får folk til at tage det sidste skridt.

Mange virksomheder tænker ikke nødvendigvis på at bruge video ift. at fastholde kunder. Her giver det mening at tænke i kontinuerligt at skabe værdi for kunden, og dermed gøre det til loyale kunder. Det kan fx være via videoer, der giver ny viden, produkttræning, guides eller “How-to videos”.

Alt efter vinkling, kan nogle typer af videoer give mening at bruge i flere stadier. Men tænk altid på at videoen skal give mening ift. kunderejsen og understøtte i rejsen mod dit produkt eller din ydelse.

For hele tragten gælder at det er rigtig vigtigt at huske et call-to-action i dine videoer. Et CTA der gør det nemt og bekvemt for folk at tage handling. Så husk altid at tænke “hvad vil jeg gerne have folk til at gøre, efter de har set videoen?” Hvad er formålet?

“hvad vil jeg gerne have folk til at gøre, efter de har set videoen?”

Husk også at tænke udformning af video med henblik på budskab og målgruppe. Det handler ikke om, hvad du selv synes er interessant eller vigtigt at vise eller udtrykke – det handler om din målgruppe. Hvilken type video appellerer til din målgruppe? Er det i retningen af det “drømmeagtige-filter-a-la-Instagram-video” eller er det mere i retningen af  “ikke-for-poleret-uden-filter- praktisk-og-lige-til-video-typen”? Husk at tale til din målgruppe.

Hvis du vil høre mere om, hvordan I kan benytte video strategisk som en del af jeres kommunikation, så kontakt os på mobil +45 30 22 69 29 eller mail info@augenblick-film.dk.

Du er også velkommen til at besøge os I vores kontorfællesskab på Rantzausgade 60A i Kbh. N – vi er altid friske på en kop kaffe og en uforpligtende snak om muligheder ved video.